Proxy error: 404

Message: Could not get page

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Ändrad avgångstid innebär inte automatiskt ändrad incheckningstid.

Du är här:

Helsingfors

Helsingfors är en överraskande nordisk huvudstad som fascinerar med sin mångsidiga urbana kultur, sitt naturnära läge och sin vänlighet. Helsingfors är mysigt och kompakt, och du rycks med i den avspända rytmen. Från Helsingfors kan du smidigt ta dig vidare till Finnairs drygt 70 destinationer, varav 17 resmål i Asien och tre i USA.

Helsingfors

12 orsaker att bli förälskad i Helsingfors

1. Design överallt

Den finländska moderna designtraditionen är berömd över hela världen. I Helsingfors syns den överallt som en del av det dagliga livet. Bland annat Marimekko, Iittala, Artek och Arabia är varumärken som gläder oss varje dag. Du kommer säkert att stöta på dem och på andra designföremål!

2. Stadsnaturen är nära

Havsstrand, skärgård, parker, skog... Helsingfors är bland de sällsynta huvudstäderna i världen där den riktiga naturen finns nära människan, mitt i stan.

3. Maritim omgivning

Närheten till havet känns överallt i Helsingfors. Staden har närmare 100 kilometer av strandlinje och cirka 300 öar och holmar.

4. Kreativ och aktiv matkultur

I Helsingfors kan du äta finländsk närmat av säsongens råvaror, skaffa oförglömliga smakupplevelser på Michelin-restauranger, delta i matevenemang och äta i pop up-restauranger året runt.

5. Särpräglad arkitektur mellan öst och väst

Nyklassicism, jugendstil, Alvar Aalto och modern arkitektur blandas till en intressant helhet som tar dig på en fascinerande resa genom sekler och stilriktningar.

6. Evenemang året runt

I Helsingfors ordnas årligen över 3 000 evenemang, och staden präglas av en vital och interaktiv stadskultur som varit grogrunden för många påhittiga och populära evenemang, såsom världsberömda Restaurangdagen. Kolla på Visithelsinki.fi eller fråga mer på turistinformationen.

7. Fascinerande stadsdelar

Våga lämna city och ta dig längre ut! Helsingfors har många säregna stadsdelar som förtjusar äventyrslystna resenärer. Kronohagen, Rödbergen, Berghäll, Vallgård och Arabia är fulla av intressanta platser som är värda ett besök.

8. Hjälpsam och vänlig lokalbefolkning

Helsingforsborna är öppna och hälsar sina turister välkomna! Dra dig inte för att fråga oss. Vi delar gärna med oss av stadens bästa hemligheter.

9. Bada bastu mitt i stan

Helsingfors har flera traditionella stadsbastur, och även nya designbastur dyker upp här och var. Att bada bastu är en upplevelse som får dig att inse vad det betyder att vara finländare.

10. Kvalitetsshopping och presenter hem

De många små butikerna och shoppingparadisen är fulla av finländska designvaror och internationella varumärken. Skaffa ett minne av Helsingfors att ta med dig hem.

11. Den rika variationen av årstiden

Oavsett vilken årstid du kommer på besök får du alltid uppleva något nytt. Sommaren, hösten, vintern och våren visar olika sidor av staden och bjuder på mycket att se och uppleva.

12. En välfungerande stad

Att vara turist i Helsingfors är en angenäm upplevelse. Det finns inga stora trafikstockningar, kollektivtrafiken fungerar utmärkt och tar dig vart du än vill. Det är också enkelt att åka cykel, och de språkkunniga invånarna hjälper dig gärna att få det största möjliga utbytet av din resa.

Klicka här för att boka din flygbiljett till Helsingfors och även därifrån ut i världen på finnair.comlänk till annan webbplats

Läs mer om vad du kan göra i Helsingfors här:
arrivalguides.com
visithelsinki.filänk till annan webbplats