Proxy error: 404

Message: Could not get page

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Ändrad avgångstid innebär inte automatiskt ändrad incheckningstid.

Du är här:

Visby

Visby är rosorna och ruinernas stad, sägenomspunnen och med en romantisk historisk aura. En idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25 000 året-runt-boende.

Visby Almedalen

Även i sommar blir det enkelt att ta sig till Gotland, för såväl besökare till Almedalsveckan som semesterfirare som vill tillbringa några dagar på denna vackra ö. Flygbolaget Nextjet flyger dagligen från Västerås till Visby den 3 juli–8 juli. Flygtiden är endast 40 minuter.

Visby är Gotlands "storstad" och sjuder av liv året runt. Här kan du gå på teater, konserter, föreläsningar och utställningar. På somrarna lockar exempelvis Almedalsveckan och Medeltidsveckan en stor publik.

Hela Visby är ett besöksmål i sig. Ta gärna en promenad i stadens gränder, som på somrarna dignar av rosor i alla dess färger och former. Prunkar gör det även i DBW:s Botaniska Trädgård mitt i staden, som har sin charm oavsett årstid. I Visby är också historien närvarande vart du än går. Ringmuren och stadens alla kyrkoruiner minner om forna tider. För den som vill lära sig mer om Gotlands historia rekommenderas ett besök på museet Fornsalen.

Vill du shoppa så finns allt från de stora kedjorna till små charmiga butiker som säljer gotländskt hantverk och gotländska delikatesser. Visby lockar också med ett stort restaurangutbud. Hela sju av stadens restauranger återfinns i 2014 års upplaga av restaurangbibeln White Guide.

Och när du ändå är i Visby – hyr en bil och ta dig runt på Gotland, denna möjligheternas ö.

Klicka här för att boka din flygbiljett på nextjet.selänk till annan webbplats

Läs mer om vad du kan göra på Gotland och i Visby här:
arrivalguides.comlänk till annan webbplats
gotland.comlänk till annan webbplats
gotland.netlänk till annan webbplats